Over ons

Wij hebben een voorliefde voor lekker eten. Allergenen hebben echter een grote impact op het dagelijkse leven van miljoenen mensen met intoleranties. En zo ook bij ons. Jarenlang testen en zoeken naar de beste vervangmiddelen heeft geleid tot een goede expertise in het omzeilen van gluten en andere allergenen.

Het is belangrijk om intoleranties te herkennen in je leven. Vaak leiden deze tot onaangename ervaringen, zonder dat men op de hoogte is van de oorzaak. Voedselallergieƫn blijken vaker aan de bron van een aandoening te liggen dan momenteel algemeen bekend is.

Veel onderliggende aandoeningen zijn herleidbaar tot onze voeding. Een weloverwogen dieƫt is dus geen nieuwe hype, maar een must voor ons lichaam.

Ons verhaal

We leerden elkaar kennen in Brussel in 2013, zij was van Peru en ik van het nederige Leuven. Ik was nog nooit in Peru geweest, mijn verste reisbestemming tot dan toe was Egypte. Zij woonde al een tijd in Brussel en werkte er als administratief medewerker. Na enkele afspraakjes, een concert van grootmeester Ennio Morricone, en een uitstap naar de bioscoop, was de liefde overgeslagen.

Nu, 6 jaar later, hebben we reeds verschillende plekken op de wereld bezocht.

Onze laatste bestemming was Zanzibar, net voor de corona-crisis toesloeg eind 2019.

In Stone town vonden we een gezellig hotel Beyt Al Salaam, met zeer vriendelijk personeel, niet duur voor de service die je er krijgt, en vooral, de chefs zijn er op de hoogte van allergenen en kruisbesmettingen. Een echte aanrader, mocht je er ooit heen gaan.

Toen we in Zanzibar waren, bestond Gluten Free Wonderland al in de vorm van een domeinnaam en wat informatieve video’s die we creatief hadden gemaakt. Echter hadden we toen nog niet echt een idee wat we er precies mee zouden gaan doen. Daar aan de Indische oceaan, op een idyllisch plekje, werd het me wel duidelijk dat ik wel wat wou doen met reizen zonder gluten en ook mijn vriendin zag dit heel hard zitten.

Ikzelf runde al 9 jaar een succesvolle shuttledienst die dagelijks paraat stond om mensen tijdig naar en van de luchthaven te brengen. De zomerfestivals waren een goede aanvulling in het hoofdseizoen.

En toen kwam Corona in Europa. Het werd me al snel duidelijk dat de luchthaven business een tijdje niet meer zou zijn wat het was. Een ommezwaai van mijn zelfstandige activiteiten was hoognodig. Dit heeft geleid tot Gluten Free Wonderland als traiteurzaak.

In de zomer van 2020 organiseerden we kajak afvaarten met transport, ontbijt en lunchpauze inbegrepen. Dit was een groot succes in deze #Staycation periode. Wij hopen na de corona pandemie, een “volledig glutenvrije reis”  samen te stellen om met jullie glutenvrij te genieten onder de zon.